آموزش کاشت درخت انار و شرایط نگهداری از آن

[ad_1]

%name آموزش کاشت درخت انار و شرایط نگهداری از آن

شرایط کاشت درخت انار

کاشت درخت انار

کاشت درخت انار به چند روش انجام می شود. کاشت انار با بذر، کاشت انار با قلمه، کاشت انار با نهال. در ادامه با نحوه و شرایط کاشت و نگهداری درخت انار آشنا می شوید.

انار یکی از میوه های خوش طعم فصل پاییز می باشد که علاقه ی شما به باغبانی سبب می شود که با کاشت درخت انار در حیاط منزل ی خود از یاقوت های خوش طعم آن بهره ببرید. کاشت درخت انار در حیاط یا داخل گلدان زیاد آسان می باشد تنها باید به چند نکته توجه داشته باشید تا انار خوش طعم تر و با کیفیتی داشته باشید.

نحوه ی کاشت درخت انار

برای پرورش و کاشت درخت انار چند راه وجود دارد: استفاده از نهال، استفاده از قلمه و استفاده از بذر انار.

کاشت درخت انار با بذر

برای کاشت انار با بذر، ابتدا یک انار رسیده و سالم را انتخاب کنید قطعاً توجه داشته باشید که اناری که انتخاب کرده ایذ کاملاً رسیده باشد، انار رسیده دارای هسته کاملی می باشد که بهتر سبز می شود سپس بذرهای رسیده انار را سوا کنید، بذرهای انار را که به وسیله اقبال های گوشتی این میوه احاطه شده اند در آب گرم بخوابانید و با استفاده از دستمالی نرم آن ها را از دانه سوا کنید. و کامل بشویید.

برای خاک از خاک های سبک که تخلخل زیادی داشته باشند می توان استفاده کرد مشابه پیت ماس با ماسه، یا خاک برگ و ماسه. دو سوم گلدان مورد نظر را از خاک پر کنید. سپس بذرها را روی خاک قرار بدهید و روی بذرها حدود یک سانتیمتر از خاک ترکیبی داخل گلدان بریزید.

خاک را کامل آبیاری کنید به طوری که خاک کاملا خیس شود. گلدان را در دما 20 تا 30 درجه در پشت پنجره ی نورگیر یا گلخانه قرار بدهید. از قرار دادن گلدان در موقعیت تاریک یا زیر نور شدید خورشید و خورشید شدید خودداری کنید.

خاک را همواره چک کنید تا نم خود را از دست ندهد. در صورتی که مشاهده کردید نم گلدان کم شده می باشد بر روی آن آب اسپری کنید تا نم تأمین شود.

هسته های انار پس از حدود 30 الی 40 روز بعد از کاشت آغاز به جوانه زنی می کنند. البته طول مدت سبز شدن به عواملی مشابه دما، نور روزگار کشت و نوع بذر بستگی دارد. بهترین روزگار برای کاشت هسته انار اواخر زمستان و اوایل بهار می باشد.

بیشتر بخوانید:  آشنایی با روش های کاشت تره و تکثیر آن

دما و محیط گرم برای رشد و پرورش انار از عوامل زیاد مهم و تاثیرگذاری می باشد. دمای مناسب برای پرورش این میوه باید دمای مناسب اتاق باشد و با کاشت دانه در گلدان باید آن را به مدت 40 روز در حالت استراحت قرار دهید تا جوانه آن سبز شود و رشد کند. آبیاری این درخت در فصل های مختلف گوناگون می باشد در زمستان و در زمان رشد این درخت میزان آبیاری آن باید بالا باشد و در فصل بهار با بالا رفتن میزان آب امکان ریزش گل های میوه بیشتر می شود و نیازمند توجه بیشتری خواهد بود.

جوانه های سبز شده را بعد از چند ماه می توانید به گلدان اصلی انتقال دهید و از پرورش آن لذت ببرید.

برای کاشت درخت انار استفاده از بذر آن توصیه نمی شود زیرا دست‌کم پس از سه سال محصول می دهد. بهترین روش برای کاشت درخت انار، استفاده از قلمه ی آن می باشد.

%name آموزش کاشت درخت انار و شرایط نگهداری از آن

کاشت درخت انار با دانه ی آن

در صورت استفاده از قلمه ی درخت انار، آن را باید در اواسط بهمن تا فروردین روزگار خواب درختان، دست‌کم 25 سانتیمتر برش دهید و قبل از کاشت آن در خاک، انتهای آن را به هورمون ریشه زایی آغشته کنید.

قلمه هایی که برای این کار استفاده می کنید باید طویل و زورمند باشند همچنین طول آنها باید به میزان 40-50 سانتیمتر باشد که سبب رشد نهال تنومند و مطلوب شوند.

برای کاشت قلمه باید ابتدا زمین کاشت را به شکل عمودی شخم بزنید و فضای مناسبی را برای افزایش ریشه ها ایجاد کنید. روزگار خواب درخت که پایان فصل زمستان می باشد باید این کار را انجام بدهید و با قلمه زدن باید از درخت در حال رشد مراقبت شود و با آبیاری به موعد و از بین بردن علف های هرز امکان رشد بیشتر درخت را فراهم کنید.

در این میان دوری زمانی کم برای سوا کردن قلمه از درخت مادر و قلمه زدن به درخت مقصد زیاد مهم می باشد و ايفاي نقش مهمی در رشد و کیفیت این درخت خواهد داشت.

قلمه زدن برای افزایش انار به دو روش صورت می گیرد: قلمه زنی کرتی و قلمه زنی پشته ای می باشد. در قلمه زنی کرتی قلمه ها را به دوری 50 سانتیمتر میان دو صف و به دوری 30 سانتیمتر بر روی صف کرت ها با سطحی مسطح کاشته می شوند.

بیشتر بخوانید:  معرفی گیاه گل سنگ، روش پرورش و تکثیر

در روش پشته ای نیز در دو جهت جوی قلمه های 20-50 سانتیمتری به شکل متمایل کاشته می شوند در این روش دوری میان قلمه ها از یکدیگر باید 25-30 سانتیمتر باشد.

%name آموزش کاشت درخت انار و شرایط نگهداری از آن

آموزش کاشت درخت انار

پیوند زدن درخت انار

انار از جمله درختانی می باشد که میل ترکیبی آن با سایر درختان هم نوع خود کمتر می باشد. به همین دلیل انجام عمل پیوند در مورد این درخت چندان معمول نیست. با این حال درخت انار را می توان به درخت های انار، توت، سیب و گلابی پیوند زد. بهترین روش پیوند برای انار پیوندهای اسکنه ای، شکمی و لوله ای می باشد.

برای این کار پیوندک را از شاخه های دو ساله انار مرغوب انتخاب و آن را روی شاخه های 2-3 ساله پیوند می زنند و در بهار سال بعد در صورتی که پیوندک گرفته باشد، شاخه اصلی را از بالای پیوندک (10 سانتیمتری) بریدن می کنند.

این پیوند. علاوه بر حفظ خواص ورائتی، سبب تولید میوه بیشتر و خوش رنگی و مرغوبیت آن خواهد شد. پیوند در مواقعی استفاده می شود که بخواهیم ارقام نامرغوب (محصول ترش، بی مزه و ریز) را تبدیل به ارقام مرغوب و صادراتی نمایم. روزگار مناسب برای پیوند لوله ای اواخر بهار، موقعی که شیره نباتی انبوه می باشد می باشد و پیوند شکمی را می توان اواخر بهار و تابستان انجام داد.

%name آموزش کاشت درخت انار و شرایط نگهداری از آن

ازدیاد و افزایش درخت انار

آبیاری درخت انار

گیاه بالغ انار به بی آبی مقاوم می شود اما گیاهان جوان برای رشد و شادابی خود به آب بسیاری نیاز دارند. نیاز آب درخت انار به سایز گلدان، تراکم خاک، دما و باد، بستگی دارد و باید به طور مرتب آبیاری شود. در فصل تابستان که خورشید شدید می باشد و دمای هوا بالا می باشد گیاه به آبیاری هر روزه و یا 2 بار در روز نیاز دارد و خاک گیاه باید نسبتا مرطوب بماند.

خاک مناسب درخت انار

انار تا حدودی به شوری مقاوم بوده و می تواند در نواحی خشک نیز رشد کند. خاک آن اگر زهکشی خوبی داشته باشد رشد بهینه و بار آوری مناسب را در بر خواهد داشت.

بهترین خاک برای پرورش انار خاک قلیایی با زهکشی خوب و پر از مواد غذایی ارگانیک می باشد که pH آن مساوی با 7.5 باشد. از آنجایی که بیشتر بسترهای کشت pH خنثی دارند، می توانید برای اصلاح اسیدیته خاک، مقدار کمی پودر آهک یا سنگ آهک به خاک افزایش کنید و با آن ترکیب کنید.

بیشتر بخوانید:  معرفی رشته علوم تربیتی

یکی از فاکتورهایی که برای خاک آن قطعا باید در نظر گرفته شود، زهکشی خوب می باشد. اگر آب به مدت زیاد در خاک بماند و خاک خیس باشد، گیاه صدمه می بیند پس مطمئن شوید که گلدانی که برای کاشت انار انتخاب کرده اید باید سوراخ های زهکش باز و به اندازه کافی داشته باشد. اگر زهکش ها کافی نبود، خودتان برخی سوراخ به کف گلدان افزایش کنید.

%name آموزش کاشت درخت انار و شرایط نگهداری از آن

بهترین شرایط نگهداری از درخت انار

کود دهی درخت انار

درخت انار نیز مشابه اکثر درختان، به کود دهی منظم نیاز دارد. بعد از اینکه انار را در گلدان کاشتید از کودهای ارگانیکی استفاده کنید که مواد غذایی را به تدریج در خاک آزاد می کنند و در اختیار گیاه می گذارند. در طول فصل رشد با کودهای مایع رقیق ارگانیک چند هفته یک بار گیاه را تغذیه کنید.

درخت انار خود را از باد و نم شدید محافظت کنید.

درخت انار خود را در یک مکان گرم و خشک که تا حدودی از بادهای شدید در امان باشد، بکارید. از کاشتن درخت انار در مکانی از باغ خود که مرطوب و تاریک یا سرد می باشد، اجتناب کنید. به یاد داشته باشید که درخت انار در مناطق با آب و هوای گرم و خشک می روید.

نور برای درخت انار

برای رشد و حفظ شادابی درخت انار به نور خورشید نیاز دارد. پس گلدان را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. این گیاه قادر به تحمل اندکی سایه نیز می باشد.

هرس درخت انار

در سال های آغازین کاشت انار، به دلیل اینکه گیاه مقدار زیادی شاخ و برگ تولید می کند، هرس آن زیاد مهم می باشد. در بهار شاخه های مرده را از گیاه سوا کنید. گیاه در سال های بعدی نیاز به هرس شدید ندارد و تنها باید شاخسار مرده را از آن سوا کرد.

قبل از هرس شکل نهایی درخت را در ذهن مجسم کنید و آنگونه که در نمناک می خوانید برخی از شاخ و برگ گیاه را که می خواهید، بگذارید روی گیاه باقی بمانند و بقیه را هرس کنید. گاهی درخت آغاز به تولید زیر شاخه (شاخه هایی که از بن درخت می رویند و انرژی آن را می گیرند) می کندکه باید این زیر شاخه ها هم هرس شوند.

 

منبع: بیتوته

[ad_2]

مطلب پیشنهادی

شرایط نگهداری و پرورش درخت پالونیا

[ad_1] درخت پالونیا معرفی درخت پالونیا درخت پالونیا یکی از زیباترین درختان در هنگام گلدهی …