آیا می دانید نام درختان بهشتی چیست؟

[ad_1]

%name آیا می دانید نام درختان بهشتی چیست؟

دوستی با درختان بهشتی

نام درختان بهشتی

در برخی از آیات قرآن کریم به نوع درختان بهشتی و این که چه میوه و محصولی دارند نیز اشاره شده ‏می باشد. مثلاً در آیه 68 سوره الرحمن به درختان انار و خرما، در آیه 23 سوره واقعه به درخت سدر و در آیه ‏‏29 سوره واقعه به درخت موز بهشتی اشاره شده می باشد.

درختان بهشتی دارای سایه های ‏انبوه هستند ـ که نشان دهنده ی انبوهی درختان می باشد ـ و شاخه های آنها آنقدر پائین و در معرض هستند ‏که به راحتی می توان میوه های آنها را چید و استفاده کرد.

حرارت خورشید هرگز بهشتیان را آزار و ناراحت نمی کند، خورشید و خورشید وجود دارد اما آن ها تبعات دنیایی را ندارند و بهشتیان دائما در سایه های مطبوع و گسترده روح افزا به سر می برند.

درخت، یکی از نشانه های بی نظیر قدرت خدای یکتاست که منبع کشف و شاهد زیادی برای مردم خداشناس به حساب می آید. ریشه، ساقه، شاخه، برگ، تنه، سایه و حتی نفس کشیدن درخت هم برای ما، انسان ها، منشاء خیر و برکت های زیادی می باشد که اگر چشم بینا و دل هوشیار داشته باشیم می توانیم به اندازه گنجایش خودمان، قدرت و حکمت آفریدگار یکتا را در آن درک کنیم. در قرآن کریم هم ضمن اشاره به شگفتی های خلقت، به درخت اشاره شده و موارد بسیاری از خیر و برکت های این مخلوق خدا یادآوری شده می باشد.

درخت طوبی:

درخت های بهشت: معروف ترین درخت در بهشت، درخت طوبی می باشد که نامش یک بار در آیه 29 سوره رعد آمده می باشد: «الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ طُوبَىٰ لَهُمْ وَحُسْنُ مَآبٍ؛ کسانى که ایمان آوردند و کارهاى باکفایت انجام دادند، براى آنان زندگى با سعادت و بازگشتى نیک می باشد». البته در این آیه شریفه کلمه طوبی به کار رفته و غرض درخت طوبی نیست، اما در روایتی در کتاب بحار الانوار متن شده که یکی از یاران پیامبر (ص) از ایشان پرسید: «درخت طوبی کجا می باشد؟» فرمود: «در بهشت، در سرای من.» شخص دیگری همان پرسش را پرسید و آن حضرت فرمود: «در بهشت، در منزل امیرالمؤمنین، علی (ع)» گفتند: «چند لحظه پیش، همین را پرسیدیم.

بیشتر بخوانید:  روش های متفاوت بافت لیف

پاسخ دادید در منزل من و اکنون فرمودید در منزل علی!» پیامبر (ص) پاسخ دادند: «سرای من و علی یکجا می باشد.» از این آیه و روایت مشخص می شود که درخت طوبی یکی از مهمترین درخت ها در بهشت می باشد.

%name آیا می دانید نام درختان بهشتی چیست؟

معرفی درختان بهشتی

در عین حال در بعضی آیه‌های قرآن بعضی از انواع درخت های بهشتی و میوه آنها هم مشخص شده، به عنوان مانند در آیه 68 سوره الرحمن به درخت انار و خرما، در آیه 28 سوره واقعه به درخت سدر و در آیه 29 سوره واقعه به درخت موز در بهشت اشاره شده می باشد.

وَ طَلْحٍ مَنْضُودٍ). “طلح” درختى می باشد سبز و خوشرنگ و خوشبو، جمعى گفته‏اند همان درختان موز می باشد که برگ هاى زیاد پهن و سبز و زیبا، و میوه اى شیرین و گوارا دارد، و “منضود” از ماده “نضد” به معنى انباشته می باشد. بعضى از مفسران گفته اند با توجه به اینکه درخت سدر برگ هایى زیاد کوچک و درخت موز برگ هایى زیاد پهن و بزرگ دارند ذکر این دو درخت اشاره لطیفى به پایان درختان بهشتى می باشد که در میان این دو قرار دارد.

(فِیهِما فاکِهَةٌ وَ نَخْلٌ وَ رُمَّانٌ) در آنها میوه هاى انبوه و درخت خرما و انار می باشد. بدون شک” فاکهه” مفهوم گسترده اى دارد و همه ی انواع میوه را حاوی می شود، ولى اهمیت خرما و انار سبب شده که مخصوصا از آن دو نام برده شود، قابل توجه اینکه در آیات فوق از میان پایان میوه ها خرما و انار را نام مى برد، و عجیب اینکه به جاى “خرما” “درخت نخل” گفته شده، ولى در مورد انار نام خود میوه آمده می باشد، و قطعا هر کدام نکته اى دارند.

اما ذکر درخت نخل به جاى میوه آن ممکن می باشد از این نظر باشد که درخت نخل علاوه بر میوه اش از جهات مختلف مورد استفاده می باشد در حالى که درخت انار چنین نیست، از برگ هاى نخل انواع وسائل زندگى، از قالی گرفته تا کلاه و لباس و وسیله حمل و نقل و تخت خواب مى بافند و از الیاف آن استفاده هاى مختلف می کنند، بعضى از اقبال هاى آن خواص دارویى دارند و حتى از تنه آن به عنوان ستون براى بعضى عمارت ها یا پل براى گذشتن از نهرها استفاده مى کنند.

بیشتر بخوانید:  نحوه شستن و سفید کردن بالش های زرد شده

و اما انتخاب این دو میوه از میان میوه هاى بهشتى به خاطر تنوع این دو مى باشد: یکى غالبا در مناطق گرم می روید، و دیگرى در مناطق سرد، یکى ماده قندى دارد، و دیگرى ماده اسیدى، یکى از نظر طبیعت گرم می باشد و دیگرى از نظر طبیعت سرد، یکى غذا می باشد و دیگرى برای رفع کردن تشنگى.

درباره مواد حیاتى موجود در خرما و انواع ویتامین هاى آن که امروز کشف شده و بالغ بر 13 ماده حیاتى و 5 نوع ویتامین می باشد و اما “انار” که در بعضى از روایات اسلامى به عنوان بهترین میوه ها (سید الفاکهة) معرفى شده دانشمندان غذاشناس مطالب بسیارى گفته‏اند، از جمله روى قدرت پاک کنندگى خون و وجود مقدار قابل ملاحظه‏اى” ویتامین ث” در آن تکیه کرده‏اند.

فوائد انبوه دیگرى براى انار (شیرین و ترش) در کتب آمده می باشد از جمله تقویت معده، دفع تب هاى صفرایى، یرقان، جرب (بیمارى خارش) تقویت دید چشم، رفع جراحات مزمن، تقویت لثه، دفع اسهال می باشد.

در حدیثى از امام راستگو (ع) می خوانیم: اطعموا صبیانکم الرمان، فانه اسرع لشبابهم:به کودکان خود انار دهید که سبب رشد سریع آنها می باشد.

و در حدیث دیگرى آمده می باشد فانه اسرع لالسنتهم: زودتر به سخن می آیند .

جزییات درخت «سدر» بهشتی

یکی از موهبت هایی که اصحاب یمین در بهشت دارند قرار گرفتن در زیر سایه درختان سدر می باشد و در زیر تشریح آیه مبارکه «فِی سِدْرٍ مَخْضُودٍ»، از جزییات این درخت مطرح می شود.

قرآن کریم می فرماید: اصحاب یمین و مۆمنین در زیر سایه درختان سدر بی خار قرار دارند.

درخت سدر طبق نظر بسیاری از مفسیرین درختی تناور می باشد که بلندی آن گاهی به چهل متر می رسد و تا دو هزار سال سن می کند، سایه ای زیاد سنگین و لطیفی دارد و تنها عیبی که این درخت دارد، این می باشد که خار دارد قرآن کریم با توصیف «مخضود» این عیب را از درختان سدر بهشتی بر می دارد چرا که مخضود به معنی بدون خار می باشد.

بیشتر بخوانید:  روش های شستن توت فرنگی

و در روایتی از پیامبر (ص) می باشد که در زیر توضیح و تشریح درخت سدر می فرمایند: خداوند می فرمایند «فی سدر مخضود» یعنی خارهای آن را بریدن کرده می باشد؛ و به جای هر خار میوه ای قرار داده که هر میوه ای هفتاد و دو رنگ ماده غذائی دارد که هیچ کدام شبیه دیگری نیست.

درخت بهشتی طَلح

در قرآن نام این درخت چنین آمده می باشد: «طَلْحٍ مَنْضُودٍ».که همان درخت موز می باشد و میوه هایش خوشه خوشه روى هم چیده شده می باشد.

%name آیا می دانید نام درختان بهشتی چیست؟

درختان معروف بهشتی

حسن و حسین از درختان بهشتی :

پیامبر اسلام فرمودند :

هنگامی که به آسمان عروج کردم و داخل بهشت شدم، در باغ های بهشت به درختی رسیدم که از بوی خوش آن تعجب کردم. جبرئیل به من گفت:« ای محمد! از این درخت تعجب نکن که میوه اش از بوی آن گواراتر می باشد.»

آنگاه از میوه های آن درخت به من هدیه داد و من از آن خوردم.

آنگاه به درخت دیگری رسیدیم. جبرئیل گفت: «ای محمد، از میوه این درخت بخور که شبیه درختی می باشد که از میوه اش خوردی اما طعمی گواراتر و بویی خوش تر دارد.»

و از میوه های آن به من هدیه می داد و من می خوردم.

به جبرئیل گفتم: «برادرم، جبرئیل! من در میان درختان درختی پاکیزه تر و بهتر از این دو درخت ندیده ام.»

به من گفت: «آیا می دانی نام این دو درخت چیست؟»

گفتم: «نمی دانم.»

گفت: «یکی حسن می باشد و دیگری حسین.»

خُلد نام یکی از درختان بهشتی

از امام راستگو (ع) درباره آیه «ن و القلم» پرسیده شد، آن حضرت در پاسخ فرمود: «به راستى خدا قلم را از درختى در بهشت به نام “خلد” آفرید»

درخت بهشتی سخاء (سخاوت و بخشندگی)

رسول خدا (ص) می فرمایند: «نام درختى در بهشت سخاوت می باشد که سخاوتمندان را در روز قیامت به بهشت می رساند».

 

منبع: بیتوته

[ad_2]

مطلب پیشنهادی

دلایل بوی بد کولر آبی چیست و چگونه میتوان آن را برطرف کرد؟

[ad_1] بوی بد کولر آبی چگونه از بوی بد کولر آبی خلاص شویم؟ به وجود …